Які продукти потрібно їсти, якщо у вас густа кров і високий ризик тромбів

Якщo у людини підвищeний ризик утвoрeння трoмбу і «густa крoв», нeoбxідний кoмплeксний підxід. Тaк, лікaр мoжe признaчити препарати, які розріджують кров, але не слід забувати і про харчування. Правильне харчування також знизить ризик утворення тромбів і посилить вплив медикаментів. Отже, які продукти корисні всім, у кого підвищений ризик утворення тромбів?

Знижують згортання крові і розріджують її риба жирних сортів (скумбрія, ставрида, сардини, оселедець, мойва, зубатка) і риб’ячий жир, багаті на магній крупи: толокно, овес, геркулес.

Розсмоктують тромби ріпчаста цибуля і часник. Але часник вживати для цих цілей потрібно правильно: нарізати тонкими скибочками і потримати 15 хвилин на повітрі. А цибулю краще варити цілком у воді або бульйоні.

Корисні огірки, топінамбур, цитрусові (особливо лимон), натуральне червоне вино (30-50 мл в день), червоний виноградний сік (0,5 склянки в день знижує активність тромбоцитів на 75%), какао, лляне і оливкове масло, лавровий лист (3-4 штуки в суп або в друге блюдо), насіння соняшнику, імбир, чорний твердий гіркий шоколад, зелений чай, томатний сік.

З ягід краще вибирати журавлину (журавлинний чай — 2 ч. л. ягід на 1 склянку окропу), чорницю, малину, вишню, черешню, сливу, інжир.

Трави: кора білої верби, таволга, буркун (курсами 3-4 рази в рік по 10-14 днів прийому). А також проста вода. Пити її потрібно часто, але маленькими ковтками.

Крім цього, дуже добре використовувати нетрадиційні методи лікування, що впливають на згортання крові: це гірудотерапія (лікування медичними п’явками) і апітоксинотерапія (використання бджолиної отрути шляхом укусу пацієнта в певні біологічно активні точки).

Ці методи покращують плинність крові, підвищують мікроциркуляцію в головному мозку і в серцевому м’язі (міокарді), захищаючи їх від таких грізних ускладнень, як інсульт та інфаркт міокарда.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.